Izvedene marketinške aktivnosti

Imex 2015
Imex 2015

Uspešen nastop na poslovni borzi IMEX 2015
Med 19. in 21. majem 2015 je v Frankfurtu potekala ena najpomembnejših mednarodnih poslovnih borz na kateri se je na stojnici 60 m2 predstavila tudi Slovenija skupaj z 12 partnerji. Svojo ponudbo so predstavili: Intours DMC, Kompas DMC, Sava hoteli, Bernardin Group, Terme Maribor, Kongresni urad Ljubljana/Turizem Ljubljana, Cankarjev dom, Gospodarsko razstavišče, Adria Airways, Union hoteli, Conventa. Na podlagi dodatnih marketinških aktivnosti v sodelovanju s svetovalnim podjetjem Soolnua in marketinško agencijo TMF, smo imeli zelo dober obisk stojnice in pridobili več kot 320 novih kontaktov in več kot 17 konkretnih povpraševanj v treh dneh nastopa na borzi. Vsi klientje, ki so obiskali stojnico so prejeli zahvalni mail z linki na ključne prezentacije, kataloge, spletne strani in slovenske partnerje, ki so se predstavili na borzi. KUS je prejel številne pozitivne odzive na nastop na borzi. Nekaj izjav:

“Dear Miha and Jasna,
It was a pleasure to meet you in IMEX this year. I would like to consider Slovenia as a new destination for our prospective future groups. When I need your help on this, I will contact you.
Warm regards,
Coskun Tepeli
Business Development Manager
Atalante Tour / Erdem Turizm Ltd. Sti.|Krizantem Sok. No: 86 | 2. Levent
Istanbul – Turkey
www.atalantetur.com”

Za postrežbo tujih klientov s slovensko hrano in pijačo na stojnici je poskrbela ekipa catering podjetja Vivo. Slovenska stojnica je imela 7 skupinskih prezentacij, kjer je bilo prisotnih več kot 100 tujih klientov.

Po besedah predsednika IMEX skupine g. Ray Blooma so bile “Povratne informacije od razstavljavcev in obiskovalcev spodbudne in pozitivne. Sklenjenih je bilo veliko poslov in kažejo se nadaljnje obetavne priložnosti.” Ray Bloom je nadaljeval, “Skoraj 9.000 tujih vabljenih klientov in obiskovalcev, ki so obiskali letošnjo borzo je izvedlo več kot 62.000 individualnih sestankov, predstavitev na stojnici in skupinskih sestankov. Več kot 50 odstotkov vseh sestankov je vključevalo detaljen profil ali RFP (konkretno povpraševanje), kar je povečalo učinkovitost teh sestankov. Vabljeni tuji klientje so ostali na borzi več časa, posebej četrtek je veljal za močan zadnji dan. Pomembno dejstvo pri tem je, da so med 3952 tujimi vabljenimi klienti iz 78 držav, številni novi klientje iz držav, kot so Kitajska, Indija, Brazilija, Argentina, Egipt in Izrael. Le ti so bili na IMEX-u prvič, kar je najvišje število vabljenih tujih klientov iz oddaljenih trgov, ki so se udeležili borze dosedaj. ”

Prav tako je bilo letos 55 novih stojnic in 20% povratnih razstavljalcev je povečalo velikost svojih stojnic. Poleg tega je 70 razstavljalcev veliko investiralo v prenovo in postavitev popolnoma novih stojnic, med njimi so bili tudi razstavljalci kot so Portugalska, Dubaj in Avstralija.
Ray Bloom je ob tem dejal. “To je imelo velik vpliv na prostor in je jasen dokaz njihove predanosti in naložbe v industrijo in v IMEX.” Na spletni povezavi si oglejte grafični statististični prikaz poslovne borze IMEX 2015.

Okoli 40 vladnih predstavnikov iz vsega sveta, vključno z ministri, visokimi regionalnimi politiki se je udeležilo 13-tega IMEX Politician foruma. V sklopu foruma so se srečali s ključnimi predstavniki iz kongresne industrije. Srečanja se je udeležila tudi direktorica Cankarjevega doma gospa Uršula Cetinski.

Aktivnost v socialnih medijih je bila ves čas borze visoka, na IMEX-u beležijo porast izmenjave sporočil na Twitter-ju za več kot 40% in 17% povečanje števila oseb, ki sodelujejo pri pisanju sporočil, hkrati pa beležijo tudi 150% povečanje objav na Facebooku.

V sklopu borze je bil pripravljen tudi pester izobraževalni program, ki je udeležencem omogočal preko 170 različnih izobraževalnih seminarjev.
Na zaključni tiskovni konferenci je g. Ray Bloom napovedal, da bo v letu 2016 IMEX v Frankfurtu premaknil na mesec april. Potekal bo od 19. – 21. aprila 2016.

Več informacij o borzi in program družabnih dogodkov si lahko preberete na povezavi: www.imex-frankfurt.com

18. slovenska turistična borza SIW
Od 7. do 9. maja 2015 se je v BTC City Ljubljana odvijala Slovenska turistična borza (Slovenian Incoming Workshop – SIW). Gre za največji poslovni dogodek slovenskega turizma, kjer se z vnaprej dogovorjenimi sestanki med slovenskimi turističnimi ponudniki in tujimi organizatorji potovanj krepijo uspešna partnerstva in spodbujajo nove povezave. Za tuje udeležence borze pa so bile organizirane tudi študijske ture, v okviru katerih so tuji gosti v lepem vremenu spoznavali Slovenijo kot turistično destinacijo iz prve roke. Borze SIW se je udeležil tudi Kongresni urad Slovenije, ki je imel skupaj 15 sestankov. Kliente je zanimala predvsem splošna predstavitev kongresnih destinacij v Sloveniji.

Več o dogodku si lahko preberete na spodnji povezavi: http://www.slovenia.info/pictures/press/atachments_1/2015/siw2015_19702.pdf