Navodila za pripravo E-novic

V nadaljevanju podajamo kratka priporočila in usmeritve za pripravo e-novic za vse tiste, ki želite sodelovati pri pripravi vsebin e-mesečnika in spletnih novic Kongresnega urada Slovenije. Kongresni urad Slovenije ažurno objavlja e-novice na slovenski in angleški različici lastne spletne strani in na ostalih digitalnih medijih.

Osrednja tema novice naj bo aktualna, privlačna in resnična. Zaželjeno je, da je novica podprta s točnimi in resničnimi dejstvi ter izjavami relevantnih oseb, ki dodatno okrepijo verodostojnost novice in jo naredijo zanimivo za branje. Bralce zanimajo napovedniki in poročila o mednarodnih srečanjih in dogodkih, ki bodo oz. so bila organizirana pri vas ali z vašo pomočjo, o obisku eminentnih gostov, pridobljenih nagradah in večjih dosežkih, investicijskih novostih, novih in atraktivnih produktih, inovacijah itd.

Klasični PR teksti, ponudbe in opisi konferenčnih kapacitet niso primerna vsebina. Prosimo, da se izogibate pretirani rabi turističnega žargona, ciljni segment predstavljajo mednarodni organizatorji dogodkov in strokovna javnost v kongresni dejavnosti, zato naj bo novica napisana jasno, relevantno, konsistentno, razumljivo in z mislijo na ciljnega bralca.

Na spletni strani Kongresnega urada Slovenije in v e-mesečnikih objavljamo tudi nazive mednarodnih srečanj, ki jih gostite oz. organizirate, saj na ta način predstavimo mednarodno vpetost in potencial Slovenije na tem področju. Za objavo potrebujemo uradno ime dogodka, termin in spletno stran srečanja (v kolikor le-ta obstaja). Na vašo željo dodamo tudi spletno povezavo do strani gostitelja oz. organizatorja srečanja, na ta način pripomoremo k dodatni promociji in večji prepoznavnosti vaše organizacije.

Novica naj bo pripravljena v tretji osebi, v slovenščini in angleščini, vsebuje naj naslednje elemente:

  • naslov,
  • kratek povzetek (do 200 znakov),
  • osnovni tekst (do 1000 znakov),
  • naslov vaše spletne strani in spletne strani poslovnega dogodka (v kolikor le-ta obstaja),
  • 1 do 2 spremljajoči kakovostni fotografiji.

Kanali družbenih omrežij Kongresnega urada Slovenije

Časovni okvir in način pošiljanja e-novic

Zaradi zagotavljanja ažurnosti informacij in pravočasnega objavljanja e-novic, prosimo, da  nam vsebine sproti posredujete na jasna.jasic@slovenia-convention.com ali info@slovenia-convention.com.

Kongresni urad Slovenije si pridržuje pravico do odločitve glede objave vsebin, krajšanja, povzemanja ali delnega objavljanja prejetih prispevkov v skladu s svojo uredniško politiko in ostalimi okoliščinami.

Veselimo se vaših novic in vam želimo uspešne e-aktivnosti.

Jasna Jašič

Kongresni urad Slovenije