IHG® Hotels & Resorts z novim pristopom do čistoče

Intercontinental Ljubljana
Intercontinental Ljubljana

IHG izboljšuje izkušnjo gostov z novimi čistilnimi protokoli, standardi storitev in partnerji. Obenem uvaja “Clean Promise” iniciativo, s katero želi utrditi zaupanje gostov v času ponovnega zagona turizma in potovanja.

V času ko se svet prilagaja novim potovalnim smernicam, normativom in pričakovanjem, IHG® Hotels & Resorts izboljšuje izkušnjo za svoje hotelske goste po celem svetu, tako da redefinira standarde čistoče in spodbuja dobro počutje svojih gostov med bivanjem v hotelu.

Nove smernice in protokoli, ki so zasnovani na podlagi strokovnih znanj v sodelovanju s strokovnjaki na področjih čiščenja in zaščite Cleveland Clinic, Ecolab and Diversey, gostom zagotavljajo večjo mero zaupanja, zaposlenim pa primerno zaščito med delom.

Keith Barr, glavni izvršni direktor IHG, komentira: “Prihodnost potovanja je morda lahko videti drugačna, a vendar je varno bivanje bistveno za zagotavljanje “True Hospitality” izkušnje – in to se nikoli ne bo spremenilo. Z združevanjem mednarodnega znanja, procesov IHG skupine in vrhunskega strokovnega znanja klinike Cleveland, Ecolab in Diversey lahko gostom ter sodelavcem zagotovimo, da smo osredotočeni na varovanje njihovega zdravja in dobrega počutja. To vključuje napredne tehnološke rešitve, uvedbo izboljšanih in bolj pogostih ukrepov čiščenja ter novih pristopov strežbe hrane in pijače. Vse to podkrepljeno z novim ‘IHG Clean Promise’ iniciativo.”

Nadgradnja “IHG Way of Clean” iniciative

IHG je že od nekdaj zavezan k strogim postopkom čiščenja. Program “IHG Way of Clean” je bil predstavljen že leta 2015 in razvit v sodelovanju s podjetjema Ecolab in Diversey, ki sta vodilni na področju higienskih in čistilnih tehnologij ter storitev.

Ta program je zdaj obogaten z dodatnimi novimi protokoli in postopki posebej zasnovanimi proti COVID-19. Veliko ukrepov ki se že izvajajo, odraža nasvete Svetovne zdravstvene organizacije, nasvete centrov za nadzor in preprečevanje bolezni ter lokalnih organov javnega zdravstva na trgih po vsem svetu.

Podpiranje dobrega počutja gostov in sodelavcev

Ključnega pomena je zagotoviti dobro osebno počutje gostov in sodelavcev. IHG tesno sodeluje s svetovno priznanimi strokovnjaki Cleveland klinike, pri razvoju novih procesov in nasvetov za zaposlene, ki se vračajo na delovna mesta. Tako bodo lahko zaposleni delali v varnem okolju in gostom zagotavljali varno bivanje. 

“IHG Clean Promise” in “Global Cleanliness” odbor

Z uvedenimi posodobljenimi ukrepi IHG uvaja “Clean Promise” iniciativo. Po vsem svetu so od 1. junija 2020 dalje gostje hotelov verige IHG lahko prepričani, da bo njihova soba ustrezala visokim standardom čistoče IHG.

Nad novimi procesi bdi posebni odbor “Global Cleanliness Board”, ki ga sestavljajo tako člani IHG skupine s področji operative, zdravstva, varnosti in uporabniške izkušnje. Pri iskanju novih rešitev, najboljši praks in izvajanju procesov sodelujejo tudi zunanji strokovnjaki, med katerimi je tudi James Merlino, vodja klinične preobrazbe na kliniki Cleveland.

Hoteli verige IHG bodo v tem času med sodelavci imenovali “Prvake Čistoče”, ki bodo še naprej zagotavljali najvišjo raven čistoče in izpolnjevali standarde. Le ti bodo v času korenitih sprememb v celoti osredotočeni na goste in sodelavce, da bodo skupaj dosegali in izpolnjevali visoke standarde čistoče.

Za več informacij obiščite www.ihg.com/clean.