Statistika poslovnih dogodkov za združenje ICCA

ICCA Statistics SCVB
ICCA Statistics SCVB

56. ICCA Congress se bo odvil med 12. in 15. novembrom 2017 v Pragi, prijave so odprte od marca 2017, in sicer na spletni strani www.iccaworld.org

Tudi letos se na vas se obračamo s prošnjo za mesečno oddajanje statistike izvedenih poslovnih dogodkov, ki izpolnjujejo pogoje najpomembnejšega mednarodnega združenja na področju kongresne dejavnosti – ICCA (International Congress and Convention Association). Naj poudarimo, da je skupno sodelovanje vseh deležnikov ključnege pomena za dvig prepoznavnosti Slovenije kot potencialne MICE destinacije in uvrstitve na ICCA lestvici poslovnih dogodkov. Statitistika združenja ICCA ima močan marketinški vpliv, saj rangira države ter mesta po priljubljenosti. ICCA v svoji statistiki upošteva le določene vrste srečanj, zato je sodelovanje še toliko bolj pomembno.

Pri objavi podatkov za ICCA statistiko bodo upoštevani dogodki, ki ustrezajo naslednjim kriterijem:

  • izključno mednarodni dogodki znanstveno-strokovnih združenj,
  • vsaj 50 udeležencev,
  • redne ponovitve (letni, dvoletni ali večletni),
  • rotacija med vsaj tremi državami.

V kolikor imate informacije o takšnih dogodkih vas prosimo, da nam jih posredujete. Če vseh informacij nimate, a menite, da vaš dogodek izpolnjuje navedene pogoje, nam vseeno posredujte podatke, ki so vam na voljo in z veseljem bomo preverili, ali vaš dogodek izpolnjuje zahtevane kriterije za uvrstitev na seznam ICCA.

Za uvrstitev na seznam ICCA potrebujemo sledeče informacije:

  • ime in kratica dogodka,
  • lokacija dogodka,
  • število udeležencev,
  • spletna stran dogodka oz. kontaktni podatki organizatorja.

Prosimo vas, da nam ažurno do 15. v mesecu posredujete informacije za pretekli mesec. Tisti, ki ste člani ICCA pošiljate podatke neposredno ICCA združenju, a tudi vas naprošamo, da nam za bolj optimalen pregled posredujete te podatke. Na Kongresnem uradu Slovenije bomo zbirali podatke na nacionalni ravni in jih bomo v sodelovanju z ostalimi člani posredovali združenju ICCA.

V letu 2017 se moramo s skupnimi močmi angažirati, da bomo združenju ICCA posredovali informacije o večjem številu poslovnih srečanj in tako Slovenijo uvrstili višje na evropski in svetovni lestvici.

V primeru vprašanj prosimo kontaktirajte Miho Kovačiča, direktorja Kongresnega urada Slovenije na miha.kovacic@slovenia-convention.com.

Zahvaljujemo se vam za sodelovanje in upamo na čimboljšo uvrstitev Slovenije na seznamu ICCA naslednje leto.

Več informacij: http://www.iccaworld.com/stats/